top of page

Der er ALTID en grund

FØLELSER - Der er altid en bagvedliggende grund til vores reaktioner.


Hvis du mangler troen, viljen og styrken til at foretage de ændringer i dit liv, som du så inderligt ønsker, så er der ALTID en grund… også ift. hvorfor er det så hulens svært at foretage sig disse ændringer. Er det ikke bare at gøre det? Nææ… nej.


Det kan være en følelse fx stress, der spænder ben eller noget du har for vane at gøre.

 

• Måske går du rundt og har det skidt og efterhånden har haft det i lang tid, ja måske i flere år… og du kan ikke finde hoved eller hale i, hvorfor det er sådan.

 

• Det kan være at du er enorm ked af det og græder tit. Måske fordi du har mistet en vigtig person i dit liv… (måske endda et kæledyr) og har svært ved at komme igennem sorg-processen.

 

• Måske du føler dig forkert, fordi du føler at du ikke kan finde ud af noget og gør alting forkert eller ikke godt nok.

 

• Måske har du en tendens til at give alle andre skylden og ser negativt på det hele.

 

• Måske du går og er bange og usikker… og gør dig mange tanker og bekymringer om, hvad der mon kunne risikere at ske, hvilket skaber begrænsninger på flere områder i dit liv.

 

• Måske er du blevet såret og uretfærdig behandlet, og derfor har let ved at blive irriteret og vred.

 

• Eller at du ofte påtager dig skylden og går rundt med dårlig samvittighed.

 

 

emotions7.jpg

Ja, der kan være mange forskellige følelser på spil og måske oplever du en eller flere af ovenstående.


ALLE disse følelser er ganske naturlige for os mennesker, men nogle gange hober de sig op (hvis vi ikke får dem løst) og fylder alt for meget i vores liv.

Så vi begynder at dulme, ofte ubevidst (på forskellig vis fx ved mad, alkohol, medicin, overdrevet fysisk aktivitet, shopping, overarbejde, sociale arrangementer mm), for at kunne holde det hele ud og det giver os en umiddelbar tilfredsstillelse.


Men måske er det gået hen og er blevet en uhensigtsmæssig vane eller en afhængighed, som skader os selv og vores omgivelser.


Ud fra ’Model over Sindet’, forklarer jeg sammenhængene bl.a. hvordan vores tanker og overbevisninger gensidigt påvirker vores følelser, som igen skubber til vores handlinger fx hvad vi har for vane at gøre og måder vi reagerer på.
Og ydermere påvirkes kroppen også, på forskellig vis fx uro, hjertebanken, sveder, smerter, spændinger, kredsløb, vejrtrækning mm.


De fleste der kommer til mig, får opdagelser og aha-oplevelser, når jeg forklarer sammenhængene og de kan genkende deres egen historie i ’Model over Sindet’.
Her forklarer jeg om Underbevidstheden og den Ubevidste del af sindet. Men også om vores Bevidsthed og 'Den kritiske faktor'.


Det er en befrielse at vide, at det er ganske naturligt for alle mennesker, ud fra de påvirkninger og omstændigheder, de har været i. Og vigtigst.. at der IKKE er noget galt med dem, og det har der faktisk aldrig været.
MEN at der er en grund til at de har det, som de har det og derfor gør de ting, som de gør.

Her falder ”den første store tunge sten”… og vi er allerede i gang med forandringsarbejdet eller at genfinde sig selv 

bottom of page